Săptămâna limbii engleze marcată de mediciniști
- 166 просмотров
Catedra de limbi moderne a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a marcat săptămâna limbii engleze, în perioada 23-27 mai, printr-un șir de lecții și activități interactive. Cu siguranță, prin intermediul acestora a sporit interesul studenților pentru limba, cultura și civilizația engleză.
În acest context, studenţii grupei M1531 împreună cu lectorul superior universitar Olga Tumuruc, au desfășurat o activitate consacrată beneficiilor medicinei alternative. Participanții au abordat metodele terapeutice netradiţionale precum yoga, aromaterapia, terapia prin muzică și au prezentat curiozități - toate în limba engleză.
Studenții grupei M1509, conduși de asistentul universitar Liliana Panciuc, au adus un omagiu reginei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord - Elizabeta II, cu ocazia celei de-a 90-a aniversări. Regina Elizabeta II este monarhul care a înregistrat cea mai îndelungată domnie, având un impact considerabil asupra civilizației engleze. Pe parcursul evenimentului, atmosfera academică cotidiană s-a transformat într-una sobră, regală, aidoma celei de la Palatul Buckingham, care este reședința principală din Londra a monarhilor britanici. Mediciniștii au vorbit despre viața, activitatea și realizările reginei, etalându-și, în acest fel, cunoștințele de limba engleză, iar la final au organizat un quiz despre suverană. Totodată, publicul a avut posibilitatea să admire un colaj de fotografii La 90 în 90 de poze, care a surprins viaţa monarhului în momente istorice.
O altă activitate interactivă a fost prezentată de studenţii grupei M1506, conduși de Olga Tumuruc, lector superior universitar, care au celebrat sentimentul iubirii prin artă: au recitat, au cântat și au jucat scenete din piesele lor favorite. În plus, participanții au creat un colaj video, în care mediciniștii au avut ocazia să-și exprime părerea privind dragostea.
Studenții anului I, grupa M1512, fiind susținuți de Natalia Doronin, asistent universitar, au organizat o parodie cu genericul Oscar Award, care a adus o doză de bună-dispoziție celor prezenți. Astfel, tinerii au imitat personaje celebre, precum: Jack Sparrow, Harry Potter și Hermione, Madame Cruella, Zebra Marty din Madagascar, precum și personajele faimosului desen animat Zootopia, pe care le-au nominalizat la Premiul Oscar. Simpatia publicului a fost câștigată de tinerii vrăjitori Harry și Hermione.
Combaterea stereotipurilor americane și britanice a fost scopul principal al activității desfășurate de grupa M1515 și Liliana Panciuc, asistent universitar. Studenții au format două echipe, reprezentând națiunea americană și cea britanică, și au dezbătut subiecte privind educația, clima, bucătăria, stilul vestimentar. Au fost nelipsite curiozitățile, prezentările interactive, înregistrările video și improvizările. Evenimentul a culminat cu un număr muzical, care a umplut sala de optimism.
Pe lângă mese rotunde, lecţii deschise, conferințe, scenete şi alte activităţi cultural-artistice a fost organizată și o oră de cinematecă engleză, în care rulat filmul Pretty Dirty Things a celebrului regizor englez Stephen Frears, care a impresionat publicul prin moralitatea faptelor expuse. La final, studenții au venit cu propuneri pentru dezbatere asupra unor teme actuale şi extrem de controversate cum sunt transplantul şi traficul de organe.
[nggallery id=385]
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii